PILLANGÓSZÍV történetek, álhírek 1 - Timbuku, a rátóti csikótojás meg a többiek

2006.10.07. 21:50 pillangosziv

Több helyen olvashatunk pillangószív-ről álhíreket időnként ideollózok egy párat, mivel elég ötletesek és jópofák vannak köztük.

Pillangószív így meg pillangószív úgy, meg hogy pillangószív ezért meg azért :-)

Hogy melyik pillangószív a jópofa és melyik pillangószív az ötletes ezt mindenki döntse el maga...

 

Pillangószív álhírek

--------------------------------------------------------------------------------
Felhívjuk minden kedves olvasónk figyelmét, hogy pillangószív híreink tartalmának semmilyen valóságtartalma nincs. Ha valaki mégis komolyan venné, ezúton hárítunk el minden felelősséget az esetleges károkért, melyet neadjisten cikkünk olvasása közvetve, vagy közvetlenül kivált.
--------------------------------------------------------------------------------

2006 augusztus 26.

Ismeretlen eredetű kór ütötte fel a fejét Timbuktu-ban. A kutatók félig átsült pillangószív fogyasztásából eredő fertőzésre gyanakodnak!
 
Timbuktu, Afrikában a Szahel övezetben, Mali területén, a Niger folyó közelében elhelyezkedő település, ahol a tuaregek 1100 körül telepedtek le. Timbuktu volt az iszlám egyik szellemi és kultúr központja. A virágzó kereskedelmi város, jelenleg is Mali egyik turista paradicsoma, ahová nyáron özönlenek az angol, görög és horvát turisták. Az utóbbi években, elszaporodott egy igen kártékony lepkefaj a Nagyszívű Pillangó (ahogy röviden a timbuktui polgárok nevezik: PillangóSzív) (angolul: Large-Hearted Butterfly latinul: Papillio Viscus Maximus). Ez a mutáns pillangófajta arról nevezetes, hogy testének egyharmadát, az egyébként rovarok körében eddig ismeretlen megnagyobbodott szív szerv teszi ki. A lepkefaj már hosszú évek óta sok bosszúságot okoz Timbuktu polgárainak, falánkságával és szervezett támadásaival a timbuktui ruhaszárítókra kiterített mosott ruhákkal szemben, mivel a mutáns faj egy molylepkefajból keletkezett. Kezdetben tűzzel-vassal próbálták megfékezni a kártékony pillangó rohamos szaporodását, amíg egy szemfüles utcai árus fel nem fedezte a lepkefaj gasztrónómiai hasznosításában rejlő lehetőségeket.

Elkészült az első pillangószív roston (Roasted Butterfly's heart). A kezdeti magánvállalkozás rövid idő alatt nagyvállalattá nőtte ki magát, az ízletes, -sült, -rántott és számtalan más formában elkészített ételkülönlegességeknek köszönhetően, melyeket a helyi polgárok és az idelátogató turisták is gyorsan megkedveltek. A helyi lakosoknak az új gasztronómiai csoda, jelentős anyagi megtakarítást is jelent, mivel rájöttek arra, hogy a Large-Hearted Butterfly, jobban szereti a szennyes ruhát, így mosás előtt egy nagy kosárban megszellőztetve, a nagyszívű pillangók tömegesen vetik rá magukat, így gyorsan be lehet gyűjteni egy hálóval, akár egy egész család heti élelmiszerszükségletét is. A városban élő gyermekeknek pedig egy kis plusszpénzt jelent, ha iskola helyett például lepkehálóval gyűjtik a számtalan kereskedőnek a lepkéket. Ezt az oktatási miniszter szóvá is tette a parlamentben, de megoldás még nem született az ügyben.

Most viszont meginogni látszanak a grandiózus üzlet pillérei, mivel több helyi lakos és jónéhány turista ismeretlen eredetű betegséggel, kórházba került. A betegség tünetei a kezdeti szakaszban úgy definiálhatóak, hogy a fertőzött személyek nagyon könnyűnek érzik magukat, mozdulataik pillangószerűvé válnak, és egyre többet sétálgatnak ruhaszárítókötelek közelében, szinte erőszakkal kell elvonszolni őket a kiteregetett ruhák mellől. Ezt a kezdeti szakaszt Timb Uk-Tu professzor úr, aki az első vizsgálatokat elvégezte, el is nevezte Pillangó-Hatás-nak. A betegség következő szakaszában, a beteg leeszi saját magáról a ruhát, majd a ruhatárát is feléli, és egyre agresszívabbá válik. Saját ruhatárának elfogyasztása után, a környezetében élők ruhadarabjainak megzerzése érdekében, szinte minden eszközt igyekszik megragadni. Ezért a fertőzött betegeket szigorúan elkülönítve kell elhelyezni. Sajnos Timb Uk-Tu professzor úr és kutatócsoportja most annyira elfoglalt, hogy a rövid sajtótájékoztatón csak ennyi kérdésre sikerült választ kapniuk a világ minden részéről idesereglett újságíróknak, így nekünk is.
Kis csapatunk egy rohadt drága szállodában várja a következő fejleményeket, de kit érdekel, fizeti a
Magyar Pillangószív Közhasznú Ülepítvény.

Most mennem kell, mert munkatársunk elkódorgott valahová....
-Sanyi!
-Sanyi te!
-Hagyod azt a ruhaszárítókötelet!?

És itt a vége második pillangószív álhírünknek, melynek a valósághoz annyi köze van, mint a Rátóti-Csikótojás...

Hozzászólok az áhírhez

--------------------------------------------------------------------------------

2006 augusztus 14.

Pillangószív-re változtatják Kocsord település elnevezését?


A 80-as években atombunkert kezdett építeni Kocsordon Fogarassy Árpád, egy lelkes amatőr videós úgy gondolta filmre veszi, így ellátogatott Kocsordra, hogy elkészítse "Építmény" című dokumentumfilmjét. Bogdányi Ferenc a film készítője úgy gondolta, megkérdez egy-két falubelit, mi a véleményük a beton-atombunkerről. Ekkor került a látókörébe Szalacsi Sándor aki sajátosan szubjektív véleménnyel szolgált az amatőr videósnak, mivel "enyhe" alkoholos befolyásoltság alatt állt. Teccikérteni?

Ekkor még egyikük sem gondolta, hogy a humorosra sikeredett videóanyag futótűzként terjed majd el a neten, óriási népszerűséggel ruházva fel Sándort, Árpádot és általuk Kocsord községet is. A község vezetése akkor nem minden esetben lelkesedett a hirtelen jött népszerűségért, mondván nem csak az említett két emberrel kellene azonosítani Kocsordot, hiszen számtalan más ok is lenne amely kiválthatná a hasonló népszerűséget. Ebben minden bizonnyal igaza volt az akkor médiáknak nyilatkozó községvezetőnek, azonban vitathatatlan hogy abban az időben, sok netfüggőnek Kocsord egyet jelentett Szalacsi Sándorral.

Az azóta eltelt jónéhány évben, Sándor bácsi életében változások következtek be, mintahogy a község vezetőségének is változott a véleménye az internetes falumarketinggel kapcsolatban. Nemhivatalos forrásból megtudtuk, hogy a község vezetősége összeült és magukat megnevezni nem akaró, komoly marketingszakemberek segítségét kérték, Kocsord község internetes és ezáltal országos népszerűsítéséhez.
A projektnek a stílszerűen témábavágó, frappáns: "Hol van az a régi ojjektum?" fedőnevet adták.

Első körben felmerült egy új, község által finanszírozott atombunker (továbbiakban ojjektum), építésének lehetősége, ám ezt költségessége miatt értesüléseink szerint kétharmados többséggel leszavazták, tanulva Fogarassy Árpád esetéből, kinek azóta sem sikerült befejeznie a "minden ellen nem véd"-ő ojjektumot. Ekkor pattant ki a szikra az egyik webguru marketing szakember agyából, változtassák meg a község nevét, az inteneten rohamosan terjedő és óriási népszerűségre szert tett "Pillangószív"-re, mivel ez azért mégsem járna akkora töbletköltséggel, mint egy új ojjektum építése, mint mondotta, szinte az építési engedély árából meg lehetne valósítani az elképzelést. A vezetőség először elvetette ugyan az ötletet, de a marketingszakember többórás elemzése végülis meggyőzte őket arról, hogy talonban kell tartani ezt a lehetőséget is, ezért Sólyom László köztársasági elnök úrnál, országos népszavazást fognak kezdeményezni az ügyben. Munkatársaink a nap 24 órájában a helyszínen vannak, így amint értesülést szerzünk az esetleges néváltoztatás további fejleményeiről, azt azonnal tudatjuk kedves olvasóinkkal.

És itt a vége első pillangószív álhírünknek, melynek a valósághoz annyi köze van, mint Makó Jeruzsálemhez...

 

Szólj hozzá!

Címkék: marketing keresőmarketing pillangószív kereső-marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://pillangosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr7115775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása