PILLANGÓSZÍV - igazságos verseny?

2006.08.12. 10:37 pillangosziv


Van néhány megjegyezni valóm a PILLANGÓSZÍV verseny igazságosságával kapcsolatban, ami egyébként szerintem csöppet sem gond, hogy Fortuna kezét is közel engedik a végeredmény tekintetében, hiszen így az esélyeim is nőttek ;-}

 

A Google keresőre optimalizáló cégek mindig csak sejthetik azt:

Hogyan működik a Google? Milyen algoritmus alapján adja a találati listát egy-egy kulcsszóra?

Mivel az ezekre a kérésekre adott válaszok a Google legféltettebb titkai között találhatóak, így nyílván a kereső óriás MINDIG egy lépéssel a kereső optimalizáló cégek előtt fog járni.

Ebből fakadóan magam sem lehetek benne biztos, de a tapasztalataim azt mutatják, hogy ha a keresőszó ugyan az, mint maga a domain, akkor ez ”plusz pontot” jelent.

Azaz a pillangosziv.hu domain, vagy a pillangosziv.com esetleg a pillangószív.hu domain tulajdonosai mindenképpen előnyre tesznek szert a PILLANGÓSZÍV versenyben.

Persze mondhatjuk azt is, hogy a keresőoptimalizálásban érdekelt cégek legyenek MINDIG naprakészek ebben a műfajban zajló történésekkel kapcsolatban, márpedig az első hazai keresőoptimalizáló verseny gondolom annak mondható.

 

Vannak a verseny kimenetelének igazságosságával kapcsolatban más aggályaim is:

A kiírás szerint - ha jól értettem - akkor a pillangószív -re optimalizált oldalnak az idő egy pillanatában kell a találati oldal első helyén szerepelni a google.co.hu keresőben.

 
Ezzel így több gond is van:

Tapasztalataim alapján egyértelműen kijelenthetem, hogy egy olyan oldal, amelyik első a találati listán (nyilván egy vagy több megadott kulcsszavakra) hosszabb ideig, tehát hónapokig, bizony azzal is előfordul (időnként), hogy néhány órára, esetleg egy-két napra elveszti előkelő pozícióját, akár az első 50 találat közül is kieshet.

(Hogy mi ennek az oka, arra vonatkozólag vannak sejtéseim, de azok annyira szakmaiak, hogy nem erőltetném egy ilyen populáris blogon, mint amilyen a pillangosziv.blog.hu :-)

Mindenesetre a fent leírt tapasztalat szerint az idő egy pillanata lehet, hogy nem várt és legfőképpen nem igazságos eredményeket hoz!

Azt gondolom, talán igazságosabb lenne a kiírás, ha nem a „31.éjfélkor a legjobb helyen szereplő”, hanem inkább „január első hetében a keresések alkalmával legtöbbször az első helyen szereplő” oldal lenne a győztese a versenynek.

Ezzel a kiírással egyébként megoldódna a PILLANGÓSZÍV oroszrulett probléma is.

Tapasztalataim szerint, ha Google Papa hasonlóan egyformára értékel oldalakat, akkor azok között „random tesz igazságot”

Persze különbséget tesz a közel hasonlóság között is, azaz amely oldalt kissé rosszabbra értékel az is lesz random az első helyen, nem csak a nyolcadikon, de összességét tekintve kevesebb alkalommal lesz a tabella első helyén, mint amelyiket kissé magasabbra értékelt Google.

Illetve, ami - szerintem -  még vezethet vitákhoz a PILLANGÓSZÍV versennyel kapcsolatban, - tapasztalataim alapján - nem mindegy, hogy melyik számítógépről kérdezzük le a Google adatbázisát.

Azaz egy Észak Budai lekérdezés alakalmával biztos, hogy más listát fogunk találni, mint ha ugyanazt a google.co.hu-t kérdezzük le, ugyanarra a kulcsszóra, ugyanakkor csak éppen mondjuk egy Dél Budai számítógépről indítjuk el a lekérdezést.

A különböző helyről lekérdezett különböző találati listák persze nem nagyon különböznek egymástól, és az is igaz, hogy a különbség sokszor nem is érinti a tabella elejét, mindazonáltal lehet példát találni arra is.

Szerintem egyébként az időintervallum erre a problémára is megoldást nyújthatna...

 

További gond a végeredmény tekintetében, hogy nem volt meghatározva a versenykiírásban, hogy a Pillangószív-re történő keresés eredményeit, tehát a Google találati listát 10es 50es vagy 100as bontásban kell nézni, merthogy nem mindegy. Próbáld ki és rájössz, hogy ugyanarra a kulcsszóra ugyanakkor ugyanarról a gépről nézve kicsit más találati listát ad a Goggle függően, hogy a beállításban hány találatot jelenítesz meg egy oldalon.

 

Ma mind1, azért örüljünk, hogy itt a Pillangószív Google SEO verseny!


Pillangószív

(igen, Pillangószív, így hívnak, na most mond meg :-)

 

1 komment · 2 trackback

Címkék: marketing keresőmarketing pillangószív kereső-marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://pillangosziv.blog.hu/api/trackback/id/tr6312295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Heels Palace 2018.02.06. 05:38:35

Cipro for dental infection - xeuhosk

Trackback: High Heels Palace 2018.01.31. 19:18:40

How To Take Swelling Down Fast On Your Hand - mythbacaver on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyi 2006.10.07. 12:04:54

hello, nagyon érdekeseket írsz kedves Pillangószív :-) a cikkedet elolvaasva tényleg kicsit igazságtalan ez a pillangószív verseny
süti beállítások módosítása